Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Η ψήφος εμπιστοσύνης στις …ουρές!

του Όθωνα Κουμαρέλλα*
Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η συγκυβέρνηση από τη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου. Δηλαδή επιβεβαίωση από τον εαυτό τους, ότι αυτοί είναι και κάνουν ό,τι θέλουν! Λες και θα βρεθεί κανένα τσόκαρο από τους ίδιους λωποδύτες να αρνηθεί τον εαυτό του. Αφού θα δηλώσουν εμπιστοσύνη στο αναμεταξύ τους, όλα καλά.
Και οι χαχόλοι οπαδοί ευτυχείς να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, για τα δικά τους τα παιδιά ρε γαμώτο! Γι’ αυτά τα παιδιά τα ατίθασα που σκίζουν τα μνημόνια και φέρνουν την ανάπτυξη. Γι’ αυτούς τους «ήρωες» που «σώζουν» καθημερινά την πατρίδα, αξίζει ο Έλληνας να πεθαίνει στις ουρές για να πληρώνει τον ΕΝΦΙΑ και ό,τι άλλο σκαρφιστεί η συγκυβερνώσα συμμορία.
Κίνηση ματ απεφάνθη το κανάλι της MEGAλοδιαπλοκής. Τρέμε κοσμάκη, που περιμένεις...
εκλογές για να τους τιμωρήσεις. Δεν έχει τέτοια! Όποτε και αν! Εσύ λιώσε στις ουρές. Αυτό σου αξίζει! Γιατί αν σου άξιζε κάτι παραπάνω και το καταλάβαινες, όλος αυτός ο εσμός θα ήταν τώρα φυλακή… Ψιλά γράμματα!
Και η αντιπολίτευση; Μα τους ταράζει στη νομιμότητα! Εκεί κι αυτή πιστή στους «δημοκρατικούς» θεσμούς. Θα πάνε όλοι τους, θα βγάλουν δεκάρικους, θα καταγγείλουν, θα κάνουν και μια γύρα στα κανάλια ζητώντας εκλογές και όλα καλά. Αφού οι άλλοι έχουν την πλειοψηφία τι να κάνουμε; Να περιμένουμε την κάλπη στη γωνιά της προεδρικής εκλογής! Όλοι ήσυχα, ήρεμα, μη και κατηγορηθούμε ότι υπονομεύουμε τη σταθερότητα, ότι δεν είμαστε μια υπεύθυνη ευρωπαϊκή, παρακαλώ, δύναμη.
Ούτε που τους περνάει από το μυαλό να φύγουν από το άντρο της ακολασίας. Ούτε που το σκέπτονται να παραιτηθούν οδηγώντας σε πολιτική κρίση και σε πτώση της κυβέρνησης. Τρέμουν στην ιδέα να κατέβουν στο κόσμο και να ηγηθούν ενός πραγματικού ανένδοτου για να φύγει η χολέρα και να ανασάνει ο λαός.
Γιατί τότε ο λαός δεν θα αρκεστεί στα κουπόνια σίτισης που υπόσχονται, θα ζητήσει λευτεριά και πραγματική δημοκρατία και δεν πρέπει! Ο λαός θα πρέπει να μείνει εκεί και να λιώνει στις ουρές, ακόμα και -προπαντός- μετά τις εκλογές!

*Ο Όθωνας Κουμαρέλλας είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου